Σοκολάτα
Αχ, αχ, σοκολάτα.
Διασκευή του παραμυθιού “Η επαναστάτρια πριγκίπισσα” της Pompei Christine.Ξεχάστε ό,τι ξέρατε ως τώρα για τις πριγκίπισσες.
Τί λένε; Πως μεγαλώνουν με γαλλικά, πιάνο, ωραία σκυλάκια για κατοικίδια και όλα τα σχετικά; Ε η Μυρτώ-Ζωή, η πριγκίπισσά μας, δε τα μπορεί καθόλου όλα αυτά. Δε θέλει πιάνο, δε μαθαίνει γαλλικά και σίγουρα δεν ακούει τους γονείς της, το βασιλιά και τη βασίλισσα, που θέλουν μία κόρη πρότυπο πριγκίπισσας.
Κι ενώ τσακώνεται με τους γονείς της για όλα αυτά, τί της έρχεται και τους ανακοινώνει πως θέλει να γίνει σεφ!
Η αλήθεια είναι πως κάτι τους είχε περάσει απ’ το μυαλό γιατί περνούσε όλη τη μέρα στην κουζίνα τρώγοντας, μαγειρεύοντας και δοκιμάζοντας γλυκά, αλλά όχι και μία πριγκίπισσα να γίνει σεφ!
Ο βασιλιάς κι η βασίλισσα έχουν τρελαθεί από την αγωνία τους. Έχουν έναν γιο, πρίγκιπα κανονικό, με ξιφασκίες, ιππασία και τρεις γλώσσες που τις παίζει στα δάχτυλα και μία κόρη που θέλει να γίνει…σεφ!
Όμως η πριγκίπισσα Μυρτώ-Ζωή δε το βάζει κάτω. Καταλαβαίνει τις ανησυχίες των γονιών της αλλά ακούει πολύ καλά τη δική της φωνή, τη συνείδηση και το ένστικτό της. Ξέρει πως πρέπει να ακολουθήσει τα όνειρά της και να γίνει η καλύτερη σεφ της χώρας!
Εδώ και καιρό, άλλωστε, κάνει μαθήματα ζαχαροπλαστικής με τον περίφημο Σεφ Τζαντούγια. Ο σεφ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο χώρο της σοκολάτας. Τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά βραβεία, κάθε χρόνο, τα κερδίζει με διαφορά!
Με τη βοήθειά του, η προγκίπισσα Μυρτώ-Ζωήθα κάνει θαύματα με τη σοκολάτα και θα μαγέψει ακόμα και τους γονείς της που τόσο πολύ ανησυχούν.
Άλλωστε, μία μπουκιά σοκολάτα πάντα φτιάχνει τη διάθεση!
  Με το παραμύθι αυτό, που ζωντανεύει μπροστά στα παιδιά, πάντα με τα ίδια πρωταγωνιστές, μαθαίνουμε πως μπορεί να υπάρχουν στερεότυπα αλλά μόνο εμείς ξέρουμε τί είναι καλό για εμάς και μας κάνει ευτυχισμένους. Μαθαίνουμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας, όσο τρελά κι αν είναι αυτά, και να κάνουμε τη διαφορά.
Παράλληλα, πιάνουμε με τα χέρια μας τη σοκολάτα, την ακολουθούμε σε κάθε στάδιο και την επεξεργαζόμαστε μέχρι να γίνει αυτό το απολαυστικό γλυκό που αιώνες τώρα ξετρελαίνει μεγάλους και παιδιά! Παιδιά! Ετοιμαστείτε να ζήσετε μία απολαυστική, γλυκιά ημέρα γεμάτη παραμύθι και γέλια!